Menu Sluiten

Schuifpoorten


Schuifpoorten

Informatie over schuifpoorten en afsluitingen.

Schuifpoorten zijn een veel voorkomend kenmerk van veel woningen.

Schuifpoorten geven een veilige, praktische, zichtbare en functionele toegang tot verschillende landschappen. Schuifpoorten hebben geen rolcirkel en zijn daarom zeer gemakkelijk snel te openen en te sluiten. Het ontwerp van een poort bestaat meestal uit vier delen: het spoor voor de poorten, de poort zelf, de rails of palen, en het hang- en sluitwerk.

Het vierdelige poortontwerp maakt het zeer gemakkelijk om de poort op zijn plaats te houden.

Poortsporen, die vaak van gelast staal of aluminium zijn gemaakt, maken het mogelijk dat de poort gemakkelijk kan worden aangepast, zodat zij zelfs tijdens de meest extreme weersomstandigheden op haar plaats blijft.

De soorten poorten variëren enorm. Er zijn nu nieuwe, meer stijlvolle ontwerpen van automatische oprit poorten beschikbaar, met inbegrip van die welke swing out van het huis.

De prijzen van schuifpoorten zijn erg wisselend. Het prijsverschil zit vooral in de keuze van het materiaal, uitvoering en het slot. 

Wanneer je op zoek bent naar een robuuste automatische poort dan maak je met metaal een uitstekende keuze.

Schuifpoorten kunnen ook worden bestuurd door automatisatie.

Een elektrische motor kan de schuifpoort door middel van een afstandsbediening openen of sluiten. Handmatige bediening van de poort schuifpoort is uiteraard ook steeds mogelijk.

Voor diegenen die niet geïnteresseerd zijn in privacy, zijn er ook schuifhekken die aan de bovenzijde voorzien zijn van een massieve spijl die een stevige barrière vormt om indringers de toegang te beletten. Barrières zijn verkrijgbaar in zowel verticale als horizontale stijlen.

Een schuifpoort is een mooie, maar vooral ook een veilige toevoeging voor uw terrein. Een schuifpoort kan zowel als garagepoort of als tuinpoort dienst doen.

Naargelang je persoonlijke voorkeuren kan je kiezen uit verschillende materialen. 

Metalen schuifpoorten zijn gevoelig voor roest en worden daarom verzinkt. Dit houdt in dat het metaal in een bad van zink wordt gedompeld.

Info over schuifpoorten

De discipline van Schuifpoorten

Wat weten we nog over schuifpoorten.

De prijs van een automatische schuifpoort is vaak goedkoper wanneer je meteen de poort en het automatiseringssysteem samen koopt. Dit omdat beiden perfect op elkaar afgestemd zijn en er dus geen extra aanpassingen of voorafgaande balastberekeningen dienen te gebeuren.

Een automatische poort is quasi altijd voorzien van een poortmotor, en wordt bediend via een schakelaar, een afstandsbediening, een codeklavier of een smartphone module.

Een andere goede reden om een schuifpoort voor uw tuin aan te schaffen is veiligheid.

Dit type hek is een van de beste opties om te voorkomen dat een kind gewond raakt.

Fabrikanten van hekken ontwerpen ze met veiligheidsvoorzieningen die voorkomen dat een kind uit zichzelf door het hek rolt. Omdat ze gemaakt zijn van een metalen frame, zijn deze hekken bestand tegen schoppen of duwen door een grotere volwassene.

Schuifpoorten zijn zelfs verkrijgbaar met zelfsluitende en zelfvergrendelende mechanismen, zodat ouders de veiligheid en onafhankelijkheid van hun kinderen te allen tijde kunnen garanderen.

Meer info over schuifpoorten nu op www.kopal.be.

Tags

Aluette Cross Schuifpoort | Aluette Schuifpoort | Aluette Twister Schuifpoort | Aluminium Schuifpoorten | Anti-ram Paal | Arena Schuifpoort | Arena Vrijdragende Schuifpoort |