Menu Sluiten

Hekwerk


Hekwerk

Informatie over hekwerk en omheiningen.

Een hek is een constructie om een gebied af te scheiden of de toegang te beheren.

Een laag hekje heeft vooral een signaalfunctie, een hoog en sterk hek beperkt de toegang. Een hek kan niet alleen mensen, maar ook dieren en zelfs stuifzand, stuifsneeuw en lawines in toom houden.

Er zijn andere soorten van hekwerk die extra veiligheid te bieden aan uw huis of bedrijf, zoals hekwerk voor buitenzwembaden. Sommige omheiningen zijn speciaal ontworpen om te voorkomen dat peuters, kleuters en ouderen door openingen vallen.

Er zijn ook speciaal gebouwde omheiningen die meer privacy bieden dan traditionele omheiningen.

Voor een persoon die nog nooit een hek heeft gebouwd, kan het kiezen van de juiste hekken en sluitingen een beetje verwarrend zijn. Als u nieuw bent bij de bouw van hekken dan helpt het om een beetje meer te weten te komen over hekwerk in het algemeen, zodat u geen kostbare fouten maakt.

Hekken zijn in wezen een zichtbaar aspect van uw woning, site of bedrijfspand.  Het is dus handig om hekwerk te kiezen dat aantrekkelijk is maar ook sterk en stevig. Om u te helpen zijn hier enkele nuttige tips.

Allereerst, denk na over de functie van uw hek. Gaat u een poort plaatsen op de omheining zodat u toegang heeft tot uw achtertuin of wilt u het gebruiken als een mooie natuurlijke functie.

De term hek duidt in enge zin op een raster- of vlechtwerk van hout of metaal, dat stevig van constructie is, met openingen.

Een hoge afscheiding zonder openingen is een schutting of muur. In ruimere zin omvat het begrip hek allerlei constructies met vergelijkbare vorm of functie. Zo worden simpele omheiningen van schrikdraad of prikkeldraad ook aangeduid als hek.

De keuze van het juiste hek hangt af van de toepassing.

Sierhekwerk is gemaakt van metaal en biedt veel mogelijkheden qua vormgeving.

Er zijn letterlijk duizenden verschillende soorten hekken beschikbaar op de markt vandaag. Terwijl je zeker wilt om iets te kiezen dat past bij uw persoonlijke stijl, zal het ook helpen als u rekening houdt met het ontwerp van uw tuin en huis.

Als je een grote open tuin omgeven door landschapsarchitectuur met planten en struiken aan de ene kant en misschien een paar bomen aan de andere kant, dan zul je waarschijnlijk een hek willen dat de open ruimtes en het natuurlijke landschap aanvult.

Een hek dat te dicht bij het huis of de eigendomsgrenzen staat, is niet aantrekkelijk en zal weinig meerwaarde bieden.

Gaashekwerk is gemaakt van gaaspanelen en heeft een rustige uitstraling. Gaashekwerk is het goedkoopste hekwerk.

Het is ook belangrijk om te overwegen waar u het nieuwe hek gaat plaatsen, want als u kiest voor een ontwerp dat te dicht bij een ander object staat kan het een gevaarlijk zijn voor de veiligheid. Als algemene vuistregel wordt aanbevolen voldoende ruimte te laten tussen elk object op uw erfgrens en het dichtstbijzijnde object aan de andere kant van het hek.

Dubbelstaafmat hekwerk is een combinatie van een spijlenhekwerk en een gaashekwerk, het is stevig, maar toch charmant.

Er zijn letterlijk tientallen verschillende stijlen van hekwerk om uit te kiezen met inbegrip van vlakke top en dubbele wand constructie. U kunt ook kiezen uit een mooie selectie van leuningen, goten en balustrades om uw omheining te complimenteren.

Spijlenhekwerk is opgebouwd uit metalen spijlen, is meestal verzinkt en is zeer stevig.

Info over hekwerk

Wat je wil weten over Hekwerk

Bijkomende info over de prijs van hekwerken.

De prijzen van hekwerk lopen erg uiteen.

Veel van de kleinere hekken uit voorraad bestaan uit een vlakke bovenkant of metalen hekwerk en een houtfineer om een gladde afwerking te bieden.

De kleinere hekken zijn gemakkelijk te installeren, zien er geweldig uit en bieden u al een zekere mate van bescherming en veiligheid.

De grotere afsluitingen zijn ontworpen voor een aangepaste look en zorgen voor een maximale privacy, maar vereisen professionele installatie. Uw omheining of hekwerk kan worden gebouwd van gegalvaniseerd staal, aluminium of hout. Elk heeft zijn eigen voordelen en nadelen.

Er zijn vele stijlen van hekwerk beschikbaar op de markt en vele ondernemingen die gespecialiseerd zijn in het ontwerp en installatie van een aangepaste omheining of hekken.

Meer info over hekwerk nu op www.kopal.be.

Tags

Arena Fence | Arena Spijlenhekwerk | Bestekservice Cobo Systems | Bestekservice Hekwerk | Bestekservice Poorten | Bestekteksten Cobo Systems | Bestekteksten Hekwerk |